Over ons...

Jeugdmuziekatelier Pro Musica is de jeugdafdeling van het Ensemble Kreato.
In de verschillende klasjes leren de kinderen er op een aangename manier hun eerste muzikale stappen te zetten. Afhankelijk van hun leeftijd kunnen de kinderen terechtkomen bij de Orff-samenspelklas of het jeugdensemble.

Een muziekschool?

JMA Pro Musica is geen muziekschool, maar moet worden gezien als een ideale aanvulling op de muziekschool. Wij bieden geen opleidingen voor specifieke instrumenten en geen afzonderlijke notenleer lessen aan.

Onze Orff-initiatie klas biedt de ideale voorbereiding op het eerste jaar notenleer aan de muziekacademie. Wanneer de kinderen bij orff al een basis muziek hebben, zorgen we ook voor een leuke omkadering waarbij de kinderen de geleerde principes uit de muziekacademie ook in de praktijk kunnen beleven. We merken telkens weer opnieuw dat dit de kinderen het plezier en het nut van de theoretischere notenleerlessen doet inzien en hen motiveert om door te gaan.

Ons jeugdensemble bouwt verder op deze filosofie, met meer nadruk op samenspel en het muzikaal inpassen in een grotere groep met diverse instrumenten. Tenslotte is het de bedoeling om de muzikanten op termijn een plaats te bieden in het Ensemble Kreato.